• Školský časopis

          • Milí čitatelia,

            sme veľmi radi, že sa Vám môžeme ešte raz v tomto školskom roku prihovoriť zo stránok nášho časopisu Zelenou o nás. Tentokrát veru bolo o čom písať! Zažili sme oslavu, aká sa nekoná každý rok. Prinášame Vám dojmy z našich výletov, súťaží, ocenení, môžete sa ponoriť do našich úvah, prečítať si anketu s deviatakmi a ešte..., veď čítajte! Prajeme Vám krásne leto!

            Vaša redakcia

             

            Zelenou_o_nas__9._cislo.pdf

          • Školský časopis - Zelenou o nás č. 8

          • Milí čitatelia,

            nakoľko sme boli zavalení mnohými povinnosťami, pretože väčšina redakčnej rady sa pripravovala na prijímačky, finalizácia ôsmeho čísla časopisu sa nám časovo natiahla. Ale konečne máme úspešne po prijímačkách a sme veľmi radi, že sa nám podarilo dokončiť aj náš časopis, ktorý prináša zaujímavosti z nášho školského života. Prajeme Vám príjemné čítanie:-)

            redakčná rada

          • Exkurzia Osvienčim, Krakov, Vielička

          • Naši deviataci sa v dňoch 22. a 23. mája vybrali spoznávať minulosť k našim severným susedom. Ako sa vraví: kto nepozná svoju minulosť, je odsúdený prežiť ju znova. A to, samozrejme, nechceme. Preto sme navštívili koncentračný tábor v Osvienčime, kde sme si pripomenuli obete nacizmu a holokaustu. Návšteva tohto pochmúrneho miesta v nás zanechala hlboké stopy a konkrétnejšiu predstavu obludnej doby. Večer sme sa presunuli do slnkom zaliateho Krakova, kde sme si mohli vychutnať festivalovú atmosféru v historickom centre. Následne sme v Krakove navštívili hrad Wavel a kúsok za týmto krásnym mestom aj soľnú baňu Wielička. Vo veľkolepom soľnom svete sme  isto nachodili tisíce krokov a zdolali stovky schodov. Niektorí sa aj "na vlastný jazyk" presvedčili, že steny v bani sú slané :-) Pri východe z bane sme si pochutili na sladkých krowkách. Tie boli vynikajúce a také sú aj naše spomienky na túto exkurziu.

            Eva Mackaničová, Zuzana Šinkovicová, Ľubica Maďarová