• NAŠI NAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH

          • Počas celého školského roka 2021/2022 sa naši žiaci zúčastnili mnohých súťaží a olympiád, v ktorých získali popredné umiestnenia. V prílohe sú uvedené konkrétne úspechy našich žiakov, na ktorých sme hrdí a ktorým srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Mierový beh

          • 24. týždeň sme odštartovali "Mierovým behom", ktorého sa zúčastnili naši tretiaci a žiaci IV. A so svojimi učiteľmi. Atmosféra bola vynikajúca, organizátori úžasní a cieľ jasný. Mierová pochodeň putujúca z krajiny do krajiny, od človeka k človeku, od srdca k srdcu bola tak na chvíľu súčasťou dňa Základnej školy Budatínska. A aké naše želanie pre ostatných sme do nej vložili? Aby ľudia nehľadali to, čo ich rozdeľuje, ale to, čo ich spája, boli k sebe navzájom tolerantní, empatickí a dobroprajní.

            Viac o tomto krásnom podujatí, ktoré vzniklo v roku 1987, môžete nájsť na:

            https://www.peacerun.org/sk/

          • ŠPORTOVÝ DEŇ

          • Medzi najobľúbenejšie aktivity našich žiakov patrí športovanie a preto aj vďaka dobrovoľníkom sme opäť zorganizovali Športový deň. Každá snaha sa cenila. Kým žiaci I. stupňa športovali pre radosť, žiaci II. stupňa súťažili a výsledky boli nasledovné:

            1. kategória - 5. ročník: 1.miesto 5.B, 2.miesto 5.C, 3.miesto 5.A

            2. kategória - 6.-7. ročník: 1.miesto 6.C, 2.miesto 7.B, 3.miesto 7.A, 7.C

            3. kategória - 8.-9. ročník: 1.miesto 8.A, 2.miesto 9.A, 3.miesto 8.C

            Víťazom srdečne blahoželáme.